TECHNOLOGIE

Home / Technologie

HOE WERKT AIRSTERIL?

De lucht om ons heen bevat micro-organismen, bacteriën, virussen, schimmels, kiemen en vluchtige organische stoffen. Micro-organismen in de lucht kunnen vuile en vieze geuren met zich mee geven en infecties verspreiden. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor de voortdurende groei van schimmels.

Micro-organismen aanwezig in de lucht kunnen op oppervlakken te recht komen en dus verder uitgroeien, waardoor geurkwesties en het risico op infecties vergroot worden. De standaard reinigings- en desinfectieprocedures voor de ruimtes bieden uiteindelijk maar een tijdelijke oplossing. Zodra een gebied is gereinigd, beginnen de micro-organismen in de lucht onmiddellijk te bezinken en herkoloniseren ze de oppervlakken en verhogen ze de geur- en infectieproblemen. Op veel plaatsen worden allerlei chemische stoffen ( parfums) gebruikt die in de realiteit alleen de vieze geuren overtreffen en zo de vieze geuren verdoezelen en maskeren Uiteindelijk zijn deze minder doeltreffend vermits ze de problematiek niet aan de bron vatten.

AIRsteril-technologie verandert dit allemaal …

BEKIJK ONZE PRODUCTEN

NEEM EEN SCHEPJE FRISSE LUCHT

DE GESCHIEDENIS ACHTER DE AIRSTERIL TECHNOLOGIE 

Ultraviolet licht werd ontdekt in de late 19e eeuw. Er zijn verschillende soorten UV- stralen; UV-A en UV-B die van nature afkomstig zijn van de zonnestralen. AIRsteril-technologie genereert UV-C, ook wel ultraviolette kiemdodende straling genoemd. UV-C is effectief in het vernietigen van de nucleïnezuren in micro-organismen, zodat hun DNA wordt verstoord door de UV-straling, waardoor ze niet meer in staat zijn hun vitale cellulaire functies uit te voeren.

Deze UV-C werden in de jaren 1920 voor het eerst commercieel gebruikt in de VS om de uitbraak van tbc te bestrijden, waarna er de voorkeur werd gegeven aan de succes storries van de antibiotica wereld. De effectiviteit van antibiotica wordt echter uitgedaagd door resistente pathogenen, zodat de belangstelling voor het gebruik van UV-C onlangs wereldwijd opnieuw is toegenomen.

Ozon is zeer reactief, breekt de celwanden van bacteriën en andere micro-organismen af ​​en keert terug naar zuurstof. Ozongas werd in 1840 ontdekt door Christian Schönebein, een van de eerste toepassingen was bij waterdesinfectie, met ozongeneratoren die door de 20ste eeuw voor medisch gebruik zijn ontwikkeld. Ozon kan op verschillende manieren worden gegenereerd en het is van essentieel belang dat de niveaus nauwkeurig worden gecontroleerd.

Een AIRsteril luchtreiniger maakt gebruik van een combinatie van de meest effectieve en verfijnde lucht- en oppervlaktezuiveringstechnologieën om de best mogelijke resultaten te produceren. Elk element van ons proces wordt aangepast over ons assortiment om de beste resultaten te bereiken met gevarieerde kamerafmetingen, katalysatoroppervlak en positie, lampoutput, verblijftijd en stroomsnelheid voor elke specifieke omgeving. In elke eenheid werken onze dubbele ultravioletlamplampen op de piek UVC-golflengten in aanwezigheid van Ti02-katalysatorplaten die zijn ingesloten in onze reflectieve inwendige reinigings- en zuiveringskamer die kiemdodende straling creëren. Binnenin deze kamer ontstaat er een reactie dankzij de PCO – dwz de fotokatalytische oxidatie waar er hydroxylradicalen in de vorm van superoxide-ionen en ozon vrij komen met de lucht ( de AIRsteril plasmaquatro) . Dankzij dit proces wordt de lucht verfrist en gereinigd en worden de pathogenen, virussen, bacteriën, schimmels, schimmelsporen gedood. Uiteindelijk worden de (vieze) geuren ( door het doden van de bacterien) ook verwijdert.

AIRSTERIL maakt gebruik van 6 aparte technologieën:

  1. Kiemdodende bestraling (UV)
  2. PhotoCatalytic Oxidation (Titaniumdioxide)
  3. UV-technologie met dubbele golflengte
  4. Door de Hydroxide radicalen komen er negatieve geladen Hyper oxide ionen vrij (OH – )
  5. Er komen er triatomische zuurstoffen vrij (ozone)
  6. Deze (OH – ) en O3 zorgen voor een verdere reiniging van de lucht en oppervlakken rondom het apparaat.

Bekijk onze explainer video:

KLAAR OM FRISSE LUCHT IN TE ADEMEN?